fbpx
Сьогодні
09:20 28 Січ 2022

Байден прокоментував евакуацію членів сімей співробітників посольства США з України

Фото Reuters

Президент США Джо Байден під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив готовність реагувати на продовження Росією вторгнення в Україну.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому за підсумками розмови.

Байден заявив, що США вивчають можливість додаткової макроекономічної підтримки України для допомоги економіці країни в умовах тиску, викликаного нарощуванням військової могутності Росії.

Минулого року США надали допомогу понад півмільярда доларів.

"Президент Байден чітко дав зрозуміти, що, незважаючи на від'їзд американських членів сімей співробітників посольства, посольство США в Києві залишається відкритим і повністю функціонує. Лідери обговорили скоординовані дипломатичні зусилля з європейської безпеки, наголошуючи на принципі "нічого про Україну без України". Байден заявив про підтримці США зусилля щодо врегулювання конфлікту в нормандському форматі", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 27 січня відбулася друга цього року розмова двох президентів. За його результатами Зеленський заявив, що обговорювали поточні дипломатичні зусилля щодо деескалації та погодили спільні дії на майбутнє.

Байден вкотре запевнив президента Зеленського, що позиція Сполучених Штатів залишається незмінною — Вашингтон готовий підтримувати Київ у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність, задіявши максимальний спектр оборонної взаємодії. Були порушені теми дипломатичних відносин із Росією та енергетичної безпеки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: