fbpx
Сьогодні
01:19 23 Січ 2022

МЗС Великої Британії заявило, що Кремль хоче встановити проросійського лідера в Україні. Потенційний кандидат − Мураєв

Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що Росія готує змову, щоб встановити проросійське керівництво в Україні. За даними британців, потенційним кандидатом є колишній народний депутат України Євген Мураєв.

Про це йдеться у заяві МЗС Великої Британії.

Там заявили, що мають інформацію про план російського уряду встановити проросійського лідера в Києві на тлі ймовірного повномасштабного вторгнення в Україну. «Потенційним кандидатом розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв», – йдеться у заяві.

Мураєв

Окрім того, у Великій Британії заявили, що багато українських політиків підтримують зв'язки з російськими спецслужбами. Серед них:

  • Сергій Арбузов – перший віцепрем'єр-міністр України у 2012-2014 роках, виконувач обов'язків прем'єр-міністра у 2014 році;
  • Андрій Клюєв – керівник Адміністрації президента-втікача Януковича;
  • Володимир Сівкович – колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони;
  • Микола Азаров – прем'єр-міністр України у 2010-2014 роках

Деякі з них мають контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз причетні до планування нападу на Україну, заявляють у Великій Британії.

Міністерка закордонних справ Ліз Трасс заявила, що ця інформацію «проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає змогу зрозуміти мислення Кремля».

«Позиція Великої Британії щодо України також зрозуміла. Ми однозначно підтримуємо його суверенітет і територіальну цілісність в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим. Україна – незалежна, суверенна держава», – йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: