fbpx
Сьогодні
19:17 22 Січ 2022

Сенатор США відреагував на твіт, де Зеленський виправив Байдена щодо слів про "незначну агресію"

Сенатор від Демократичної партії Кріс Мерфі, який нещодавно відвідав Київ, відреагував на твіт президента України Володимира Зеленського, в якому той виправи свого американського колегу Джо Байдена щодо слів про "незначну агресію".

Про це сенатор заявив у розмові з журналісткою Крістіаною Аманпур в етері CNN 20 січня.

"Мене турбує, що президент Зеленський іноді здається більше зацікавлений у суперечках в Twitter з американськими лідерами, ніж у тому, щоб його країна була захищена", — сказав він.

Він зазначив, що така заява пролунала на тлі того, як вся дипломатична команда президента США працює над тим, щоб захистити Україну від можливого російського вторгнення.

«Я не підрахую скількома різними шляхами президент Байден зачіпав це питання, і Держдепартамент, який дав чітко зрозуміти українському президенту, що для нас є пріоритетом безпека його країни. Ні, звісно, ми не будемо відправляти сотні й тисячі американських військових, … але ми робимо усе, щоб бути впевненими, що Україна захищена. Тож я хвилююся з приводу деяких твітів, які ми бачимо від Зеленського. Я підтримую це, але я не думаю, що вони конструктивні», — сказав сенатор Мерфі.

Довідка

19 січня президент США Джо Байден прокоментував загрозу російського вторгнення в Україну, заявивши, що таке вторгнення стало б катастрофою для Росії. Однак він визнав, що у НАТО немає єдності щодо дій у разі, якщо вторгнення виявиться «незначним».

У своїй заяві президент США наголосив, що Росії доведеться заплатити «жорстку ціну», якщо вона вирішить вторгнутися в Україну.

На прохання уточнити, що можна кваліфікувати як «незначне вторгнення», він вказав на кібератаки та присутність працівників російської розвідки, які, за словами Вашингтона, вже перебувають в Україні. Він припустив, що масштабне перекидання військ на територію України буде червоною лінією.

Через кілька хвилин після заяви Байдена прессекретарка Білого дому Джен Псакі уточнила у письмовій заяві, що у Білому домі вважатимуть вторгненням будь-яке перетинання російськими військами кордону з Україною.

На заяву Байдена відреагував президент України Володимир Зеленський.

"Хочемо нагадати великим державам, що незначних агресій не буває і маленьких народів не буває. Як не буває й незначних жертв і маленького горя від втрати близьких. Кажу це як Президент великої держави Україна", — написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: