fbpx
Сьогодні
15:08 14 Січ 2022

Зеленський та Алієв підписали спільну декларацію

English version here

Президент України Володимир Зеленський та Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв підписали спільну декларацію, в якій зафіксовано позицію двох країн щодо багатьох питань та викликів.

Церемонія підписання низки двосторонніх документів відбулася у Києві, передає "Укрінформ".

"Ми підписали спільну декларацію Президентів України та Азербайджану. Нею закріплено готовність надавати обопільну підтримку суверенітету, територіальної цілісності нашої держави у міжнародно визнаних кордонах, спільно протидіяти гібридним загрозам, прагнення забезпечити мир та стабільність у Чорноморсько-Каспійському регіоні та за його межами. Ці та низка інших позицій декларації свідчать про єдність та близькість наших поглядів щодо багатьох питань та викликів як регіонального, так і глобального виміру", – сказав Зеленський.

Також на рівні міністрів підписано угоду між урядами України та Азербайджану щодо співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів.

Крім того, підписано меморандуми про взаєморозуміння з питань взаємодії з питань торгівлі; щодо співробітництва в аграрній сфері; у сфері енергетики та у сфері земельних відносин, управлінні земель державного значення та земельного кадастру.

Президенти двох країн у п'ятницю також провели українсько-азербайджанські переговори в розширеному складі.

Як повідомляла Рубрика, Президент Азербайджану Ільхам Алієв перебуває в Україні з робочим візитом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: