fbpx
Сьогодні
15:50 06 Січ 2022

Науковці назвали тропічне вічнозелене дерево на честь Леонардо Ді Капріо

Тропічне вічнозелене дерево з Камеруну назвали на честь актора Леонардо Ді Капріо. Так науковці хотіли відзначити його зусилля із захисту камерунського лісу від вирубування.

Про це повідомляють BBC та New Scientist.

Дослідники з Великої Британії та Камеруну проаналізували фотографії та зразки дерева, яке знайшли в тропічному лісі Ебо в Камеруні. Виявилося, що перед ними — не відоме науці дерево.

Офіційно його назвали Uvariopsis dicaprio — на честь Леонардо Ді Капріо, який, крім акторської кар'єри, відомий своє діяльністю зі збереження лісів.

Дерево виростає до 4 метрів, його можна впізнати за яскравими глянцевими жовто-зеленими квітами, що ростуть на його стовбурі.

Наразі вчені зафіксували менш ніж 50 дерев Uvariopsis dicaprio — усі вони ростуть на одній ділянці у лісі Ебо. Тож U. dicaprio вважають таким, що перебуває під загрозою зникнення.

Очікується, що у 2022 році науковці відкриють ще більше дерев, раніше не відомих людству. Крім того, торік вчені офіційно відкрили понад 200 нових рослин і грибів по всьому світу, зокрема орхідею на Мадагаскарі, що може рости у темряві.

Зазначимо, що Леонардо Ді Капріо ще у 1998 році створив фонд для підтримки організацій та ініціатив, які забезпечують сталий розвиток Землі. Він активно співпрацює зі Всесвітнім фондом дикої природи, Радою із захисту природних ресурсів та іншими організаціями.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: