fbpx
Сьогодні
16:48 02 Січ 2022

У 2021 році 25 народних депутатів пропустили 90% голосувань Ради

Фото: Reuters

Комітет виборців України (КВУ) підрахував, що у 2021 році 25 народних депутатів пропустили 90% голосувань Верховної Ради з 5 681 проведених.

Про це повідомили у пресслужбі КВУ.

Найактивніше голосували депутати із фракцій «Слуга Народу» та «Європейська Солідарність», а найменше — з «Опозиційної платформи — За життя».

За підрахунками КВУ, у середньому «слуги» взяли участь у 83% голосувань (натискали «за», «проти» чи «утримався»). Депутати «Євросолідарності» долучилися до 80% голосувань. А от депутати ОПЗЖ взяли участь лише у 38% голосувань.

Майже однакові показники в депутатів групи «Довіра» та «Голосу» — близько 72% голосувань. Нижчий результат у депутатів «Батьківщини» (62%) та групи «За майбутнє» (54%).

«Частина народних депутатів фактично саботували голосування Верховної Ради у 2021 році, не голосуючи ані "за", ані "проти" чи "утримався". Така поведінка підриває довіру до діяльності парламенту і суперечить принципам роботи депутата», — зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Він додав, що у Раді IX скликання ввели систему штрафів, які накладають на депутата в разі неучасті в голосуваннях. Однак, за його словами, на практиці це не розв'язало проблему.

Хто голосував найменше?

За підрахунками КВУ, народний депутат Тарас Козак з ОПЗЖ не проголосував жодного разу. Його разом із Медведчуком підозрюють у держзраді та порушенні законів та звичаїв війни. Козака оголосили в розшук, а суд дав дозвіл на його арешт. У травні повідомляли, що Козак нібито перебуває у Білорусі на лікуванні.

Також прогулювали Олесь Довгий (позафракційний), який узяв участь в 0,23% голосувань, Вадим Столар (ОПЗЖ) з 0,56% голосувань, а також Федір Христенко (ОПЗЖ) і Юрій Солод (ОПЗЖ) — у них по 0,99%.

В 1% голосувань Ради взяли участь Вадим Рабінович, Сергій Льовочкін, Ігор Абрамович, Сергій Ларін, Ренат Кузьмін і Степан Івахів.

Віктор Медведчук, Андрій Деркач, Олександр Фельдман і Юрій Бойко взяли участь у 3% голосувань.

Олександр Дубінський, Дмитро Шенцев і Олександр Пузанов — по 4%. Юлія Льовочкіна — 5%, Ігор Палиця — 6%, Антон Яценко — 8%. Ігор Кісільов і Віталій Борт — по 9% голосувань, а Григорій Суркіс й Олександр Герега — по 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: