fbpx
Сьогодні
14:05 01 Січ 2022

Канцлер Німеччини Шольц згадав у своєму новорічному вітанні Україну

Фото: Getty Images

Новий канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму першому на посаді новорічному зверненні до народу згадав про Україну і російську агресію

Про це пише DW.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) у своєму новорічному зверненні до співгромадян, оприлюдненому на телебаченні ввечері 31 грудня, назвав боротьбу з пандемією COVID-19 одним з найважливіших завдань 2022 року.

Він зазначив, що найближчі тижні пройдуть під знаком боротьби із коронавірусом.

Важливою темою виступу канцлера Німеччини стала боротьба зі зміною клімату та перехід до відновлюваних джерел енергії. Німеччина прагне менш ніж за 25 років досягти кліматичної нейтральності.

А також, торкнувшись теми конфлікту навколо України, глава уряду ФРН наголошує: "Тут перед нами виникають нові виклики".

"Недоторканність кордонів винятково важлива, і це питання не підлягає обговоренню", – йдеться у новорічному зверненні федерального канцлера Німеччини.

Він зазначив, що виступає за «суверенну та єдину сильну Європу».

Нагадаємо, що 15 грудня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із новим федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом на полях саміту «Східного партнерства» у Брюсселі.

Зеленський сподівається, що новий німецький уряд підтримуватиме європейську та євроатлантичну перспективу України.

Окрім цього, Зеленський запросив канцлера відвідати Україну.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: