fbpx
Сьогодні
11:31 20 Гру 2021

Арахамія розказав про ймовірність розпаду парламентської монокоаліції

Імовірність розпаду парламентської монокоаліції становить близько 10 відсотків, вважає голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Про це заявив Арахамія в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ймовірність такого сценарію (розпад монокоаліції) відсотків десять. Тому що починається передвиборчий цикл, і ніхто не хоче бути політичним камікадзе. Ти вийшов із партії і на тобі одразу штамп "зрадник". Люди це так сприймають, ми бачимо у округах", – зазначив він.

Проте народний депутат зазначив, що якщо все ж таки це станеться, то "доведеться створювати ширшу коаліцію, вже справжню коаліцію".

Відповідаючи на уточнююче запитання, з ким саме можливий новий формат парламентської більшості, Арахамія сказав: "Звичайно, з групами".

За його словами, у фракції "Слуга народу" та парламентських груп "Довіра" та "За майбутнє" на багато питань бачення співпадає, про що свідчать і голосування за законопроєкти.

Арахамія нагадав, що у разі якщо домовитися про коаліцію не виходить, то закон передбачає дострокові вибори до парламенту.

"Але більшість людей у ​​цих групах та інших партіях розуміють, що багато хто з них не пройде до наступного парламенту, тому будуть змушені знайти якусь конструкцію, щоб коаліція існувала", – зазначив нардеп.

Він підкреслив, що не бачить "такої прямої фатальної загрози розвалу коаліції".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: