fbpx
Сьогодні
16:11 13 Гру 2021

ЗСУ посилили охорону мостів, ГЕС, АЕС та інших об’єктів критичної інфраструктури

Збройні Сили України посилили охорону об'єктів критичної інфраструктури через загрозу загострення російської агресії.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, підрозділи Повітряних сил ЗСУ цілодобово чергують у системі протиповітряної оборони України. До чергування залучено понад 1000 військовослужбовців і сотні одиниць військової техніки.

Це забезпечує прикриття мостів, ГЕС, АЕС та інших об'єктів критичної інфраструктури.

«З огляду на військово-політичну обстановку, яка складається довкола державних кордонів України, на загрозливих напрямках вжито заходів щодо посилення повітряного прикриття цих об'єктів», ㅡ йдеться у повідомленні Міноборони.

Наразі розвідка України постійно обмінюється інформацією з розвідками країн-партнерів та повідомляє про ситуацію військово-політичне керівництво України.

У Міноборони наполягають, що українська армія з 2014 року стала набагато сильнішою та набула бойового досвіду. А Збройні Сили України готові до будь-якого сценарію.

Ситуація на кордоні

Ще з квітня 2021 року біля кордону з Україною та в окупованому Криму відбувалося значне підвищення військової активності. У травні, а потім у вересні Київ заявив, що російська армія залишається біля українського кордону.

Начальник ГУР МО Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Наразі, за даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

Міністр оборони України Олексій Резніков нещодавно заявив, що не вірить у «велику переможну війну Росії над Україною», і додав, що ЗСУ наразі на високому рівні.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав інформацію про загрозу нападу на Україну штучно створеною істерикою. Він припустив, що це Київ хоче почати військові дії, щоби звільнити окуповані території.

На тлі можливого загострення російської агресії президент США Джо Байден провів переговори з главою РФ Володимиром Путіним. За словами президента Володимира Зеленського, Путін запевнив Байдена, що Росія не продовжуватиме ескалацію.

Хоча дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) повідомляла, що стягування сил РФ до кордонів України, схоже, продовжується.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: