fbpx
Сьогодні
09:55 13 Гру 2021

Попри заяви Данілова у плані роботи РНБО немає звіту НАБУ по справі "Роттердам+"

Рада національної безпеки та оборони не заслуховувала та не планує заслухати звіт Національного антикорупційного бюро України щодо справи "Роттердам+".

Про це йдеться у відповіді апарату РНБО на запит співзасновниці Ліги антитрасту, юристки Агії Загребельської, надісланий 9 грудня.

В опублікованому керівником Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним листі РНБО зазначили, що станом на 8 грудня 2021 року звіт детективів НАБУ щодо ситуації у справі "Роттердам+" на розгляд РНБО не виносився.

"… Інформація щодо можливої дати проведення засідання РНБО України стосовно заслуховування звіту детективів НАБУ щодо ситуації у справі «Роттердам+» в Апараті РНБО України відсутня", – йдеться у відповіді.

Водночас під час брифінгу за результатами засідання 10 листопада секретар Ради Олексій Данілов заявив, що РНБО заслухає Національне антикорупційне бюро щодо ситуації у справі "Роттердам+" "завтра-післязавтра".

Нагадаємо, що у квітні 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ГРЦ) на електроенергію. Порядок визначав ціну вугілля за формулою «ціна в порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну». Згодом САП та НАБУ у 2019 році повідомили про підозру низці осіб, зокрема, ексглаву НКРЕКП Дмитра Вовка та співробітників групи "ДТЕК", звинувачуючи у завданні збитків споживачам та державі. Провадження у цій справі неодноразово зупинялося, воно закривалося та поновлювалося шляхом скасування процесуального рішення про закриття.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: