fbpx
Сьогодні
15:59 10 Гру 2021

У посольстві США в Україні прокоментували ситуацію з кораблем "Донбас" у Керченській протоці

Український корабель «Донбас» має право плавати в українських водах, заявили в посольстві США в Україні.

Російські звинувачення у нібито провокаціях з боку України в районі Керченської протоки в посольстві вважають відволіканням від агресивних дій РФ.

«Донбас» має повне право плавати у водах України. Неправдиві звинувачення Росії є частиною її невпинної кампанії з відволікання від її останніх агресивних провокаційних дій. Нові незаконні обмеження в Керченській протоці та Азовському морі – черговий акт агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Увечері 9 грудня у пропагандистських російських ЗМІ з'явилася інформація, що український корабель «Донбас» ВМС країни нібито рухається у бік Керченської протоки, а ФСБ РФ вимагає від нього змінити курс. При цьому повідомлялося, що команда українського судна жодним чином на звернення ФСБ не реагує.

За лічені години росЗМІ створили істерію, звучали заяви про провокацію з боку України та можливу «адекватну відповідь» з боку країни-агресора.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що вчорашня ситуація з українським кораблем – чергова провокація Росії. Цього разу причиною стала розмова президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленського.

Водночас в РФ заговорили про наслідки за ситуацію з кораблем «Донбас».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: