fbpx
Сьогодні
18:24 08 Гру 2021

Від проблем до рішень: українські громадські організації видали "Каталог природоорієнтованих рішень" для адаптації до кліматичних викликів

Цього тижня було презентовано "Каталог природоорієнтованих рішень" – видання з описами ідей, які можна застосовувати для створення комфортних і дружніх до довкілля просторів. Каталог розроблено 14 організаціями.

Він стане у нагоді представникам місцевого самоврядування та активним мешканцям.

"Каталог природоорієнтованих рішень" – це посібник про 25 ідей, що стануть корисними для громад на шляху адаптації до аномальної спеки, інтенсивних опадів і затоплень, підтримки місцевого біорізноманіття та раціонального використання ресурсів.

Видання містить описи та інструкції зі створення рішень, які можуть реалізовувати різні залучені сторони із різними бюджетами. Зокрема, активні мешканці можуть власноруч облаштовувати дощові садки, зелені стіни, міські городи, простори біорізноманіття, компостери, а органи місцевого самоврядування – реалізовувати масштабні проєкти на кшталт дощових парків, екодуків, відновлення заплав і меандрів річок.

"Розрахунки Глобальної комісії з адаптації стверджують, що інвестований 1$ у заходи адаптації до наслідків кліматичної зміни до 2030 року дасть можливість заощадити, а отже і заробити, 4$. Реалізація запропонованих з каталогу рішень слугуватиме не лише створенню дружніх до довкілля та комфортних для мешканців просторів, а й сприятиме економічному зростанню громад, адже вони будуть пристосовані до нової кліматичної реальності", – стверджує співавтор каталогу і виконавчий директор громадської організації "Плато" Микола Рябика.

"Каталог природоорієнтованих рішень" доступний для безкоштовного перегляду та завантаження за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: