fbpx
Сьогодні
12:20 02 Гру 2021

На берегах Бакотської затоки активісти впродовж листопада зібрали 3,5 тонни сміття

На Хмельниччині під час екологічних акцій «Прибери береги Бакотської затоки», що тривали впродовж листопада, активісти зібрали 3,5 тонни сміття.

Про це у Фейсбуці повідомляє Всеукраїнська ініціатива «Активна громада».

«Протягом листопада відбулось 4 прибирання околиць Бакоти, в результаті чого було зібрано близько 3,5 тонн сміття, а це близько 200 мішків», – йдеться у повідомленні.

За словами учасників акції «Прибери береги Бакоти», восени на Бакоті впав рівень води, а назовні вийшло накопичене там сміття, яке вони зібрали. Вивезення сміття організувала місцева влада.

Екологічна акція «Прибери береги Бакотської затоки» спрямована на популяризацію та розбудову відомої туристичної локації Бакота.

Довідка

Бакота – це туристична локація, що розташована на території Національного природного парку «Подільські Товтри» на відстані 55 км від Кам'янця-Подільського. Назва локації походить від однойменного затопленого села.

Бакотська затока площею 1590 га та глибиною до 50 метрів, що є частиною Дністровського водосховища, утворилася під час затоплення сіл, що були розташовані в долині, оточеній скелями.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: