fbpx
Сьогодні
11:33 22 Лис 2021

Звільнена команда Kyiv Post заявила про запуск нового англомовного видання The Kyiv Independent

Звільнена команда англомовного видання Kyiv Post оголосила про запуск нового медіа The Kyiv Independent. Журналісти розповіли, яким принципам будуть слідувати у роботі в новому проєкті.

«Ми – команда з 30-х людей, які працювали в Kyiv Post, колись-флагманській англомовній газеті в Україні. 8 листопада власник газети звільнив нас усіх за те, що ми захищали редакційну незалежність. Це був кінець для Kyiv Post – надійного джерела новин про Україну, якому довіряли. Однак, нас не змусять замовкнути. Україні потрібна якісна англомовна журналістика, а нашим читачам – ЗМІ, що викликає довіру. Саме тому ми запускаємо нове медіа – The Kyiv Independent», – зазначили журналісти на сторінці видання на Patreon.

Команда The Kyiv Independent заявила, що у своїй роботі слідуватиме таким принципам:

  • видання служитиме лише своїм читачам та громаді й не буде обслуговувати інтереси власників, бізнесу та влади;
  • The Kyiv Independent – це українське медіа, співзасновниками та керівниками якого є молоді українські журналісти, це ЗМІ працює в інтересах українців;
  • редакційну політику видання визначатиме та виконуватиме виключно редакція в найкращих інтересах читачів. Журналісти чинитимуть опір будь-яким спробам зовнішнього впливу;
  • серед власників The Kyiv Independent завжди будуть журналісти;
  • для захисту незалежності в майбутньому, видання прагнутиме фінансової стабільності та самоокупності.

«Ми щодня будемо розповідати світу правду про Україну: факти про політику та реформи, війну та культуру, підприємництво та наукові відкриття. Ми задіємо безкомпромісні журналістські розслідування, щоб притягнути до відповідальності тих, хто при владі», – додала команда видання.

Про те, що газета закривається, стало відомо 8 листопада. Видавець Аднан Ківан заявив, що це тимчасовий захід, пов'язаний із розширенням видання. Але в редакції вважають, що видавець намагається впливати на редакційну політику і закриття газети – помста за спробу колективу зберегти незалежність.

Пізніше Ківан запропонував звільненому колективу повернутися, але на власних умовах. Однак колишня команда Kyiv Post відмовилася від такої пропозиції. Натомість вони заявили про створення нового видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: