fbpx
Сьогодні
12:00 17 Лис 2021

Кабмін відокремив Держкіно від Мінкульту

Кабінет міністрів України постановою №1183 від 10 листопада 2021 року відокремив Державне агентство з питань кіно від Міністерства культури та інформаційної політики.

Про це повідомляє "Детектор Медіа".

Документ передбачає, що Держкіно є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

«Міністерству культури та інформаційної політики підготувати та внести у місячний строк в установленому порядку Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з цієї постанови», – зазначено в документі.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пунктів, які набирають чинності одночасно з набранням чинності рішенням уряду про внесення змін до Положення про Міністерство культури та інформполітики і Положення про Держкіно.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснював відокремлення Держкіно тим, що потрібно «надайти йому вагомого статусу, виділити його в окремий центральний орган виконавчої влади, з можливістю формувати політику».

Нагадаємо, 10 листопада стало відомо, що міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко планує піти у відставку, зокрема через відокремлення Держкіно від його міністерства. 11 листопада він опублікував свою заяву про відставку.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що депутатська фракція не підтримуватиме на голосуванні відставку Олександра Ткаченка з посади міністра.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: