fbpx
Сьогодні
13:58 11 Лис 2021

Подав у відставку міністр культури Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку.

Про це він повідомив у Facebook.

У себе у Facebook він повідомив, що причиною стало те, що рішення Кабміну про відокремлення Держкіно від МКІП ухвалювалося без погодження з відомством.

«Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну — нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують — не мій концепт та цінності», — зазначив Ткаченко.

За його словами, рішень, з якими він не міг погодитися, було не одне.

«Наприклад, згідно управлінської реформи, на початку року урядом було прийнято рішення про створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини. Після цього через кілька місяців міністерство отримало листа від прем'єра щодо відкликання нашого подання на створення цих інституцій. Наповнення операційним функціоналом Держмистецтв також блокувалось. Пишуть, що передача Держкіно стала для мене останньою краплею. Тоді нагадаю про передостанню — не менш болючу. Бюджет на культуру-2022. І характер обговорення і фінальна сума для мене неприйнятні», — пише Ткаченко.

Він додав, що вже надіслав свою заяву спікеру Верховної Ради Руслану Стефанчуку.

Як повідомляла Рубрика, за даними ЗМІ,  Ткаченко планував подати заяву про відставку вранці 11 листопада.

Повідомляється, що таке рішення він вирішив зробити через те, що Кабінет міністрів на закритому засіданні 10 листопада проголосував за відокремлення Держкіно від МКІП.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: