fbpx
Сьогодні
14:21 15 Лис 2021

Стефанчук доручив провести аудит усіх закупівель у Верховній Раді

Фото: Рубрика

У Верховній Раді здійснять аудит усіх закупівель.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу у Верховній Раді, передає "Укрінформ".

"Що стосується питання всіх закупок, які здійснюються у Верховній Раді, то для мене дуже багато з них залишається великою таємницею. Станом на сьогодні, вже приступив до виконання обов'язків обраний Верховною Радою керівник Апарату Штучний В'ячеслав Васильович. Сьогодні на ранковій нараді я йому дав доручення розібратися з усіма закупками", – сказав він, коментуючи інформацію зі ЗМІ про закупівлю автомобілів для парламенту загальною вартістю близько 18 млн грн.

Стефанчук додав, що закупівлі і тендерні процедури здійснювалися не за один день, а тривали кілька місяців.

Голова ВР зазначив, що буде проведений аудит всієї цієї діяльності, оскільки він отримує "дуже багато питань" щодо цього і не має до них "логічного пояснення".

"Тому ми і прийняли рішення, що від сьогодні В'ячеслав Васильович Штучний як керівник Апарату займеться цим питанням. Я думаю, що інформація, яка буде отримана ним, буде демократичною, відкритою і гласною", – заявив Стефанчук.

"Але ми маємо розібратися і навести лад – що купувалося, чому купувалося. Для мене є один пріоритет і розуміння: будь-який об'єкт, закріплений за Верховною Радою України, може бути відчужений від неї, переданий чи іншим способом відокремлений лише за рішенням Верховної Ради України. Тому ми будемо виходити виключно з цього", – наголосив спікер.

Як повідомлялося, низка ЗМІ з посиланням на дані системи електронних закупівель Prozorro, оприлюднила інформацію, що Автобаза управління справами Апарату Верховної Ради замовила закупівлю автомобілів загальною вартістю близько 18 млн грн.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: