fbpx
Сьогодні
18:35 07 Лис 2021

Amazon використовуватиме для доставки замовлень виключно електричні транспортні засоби

Засновник Amazon Джефф Безос під час виступу на 26-й Конференції ООН про зміну клімату в Глазго (COP26) повідомив, що компанія використовуватиме для доставки замовлень виключно електричні транспортні засоби.

Про це передає kosatka.media.

«Ми взяли на себе зобов'язання вийти на нульовий рівень до 2040 року, на 10 років раніше, ніж держави зобов'язалися зробити у Паризьких угодах, – сказав він. – Для досягнення цієї мети до 2025 року ми на 100% перейдемо на відновлювані джерела енергії. І вже працюємо над заміною парку техніки для доставки замовлень на електротехніку».

Amazon

Ще три роки тому Amazon запатентував дрон, який заряджає електромобіль під час його руху. Цей безпілотний літальний апарат Amazon відстежує рівень заряду електромобіля через спеціальні сервери. Далі процедура підзарядки така: дрон підлітає до авто, стикується на даху авто з електричною батареєю – і, власне, починається сам процес підзарядки.

Як стверджується, електромобілю не доведеться робити зупинку – його електробатарея заряджатиметься під час руху.

Цю ідею Amazon запозичив із розробок військової авіації. У військовій авіації вже давно застосовується технологія заправки винищувачів за допомогою повітряних танкерів у повітряному просторі.

Ще одна ідея – доставка замовлень за допомогою «небесної флотилії» вантажних дронів, що розвивають швидкість у 80 км/год і літають на висоті 100 метрів над землею. У компанії заявляють, що літальні апарати оснастять камерами та іншими датчиками. Крім того, у конструкторському бюро наполегливо працюють над зменшенням рівня шуму від моторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: