fbpx
Сьогодні
10:22 30 Жов 2021

ДБР викрило розкрадання на закупівлі харчування Міноборони: радник міністра Халімон отримав підозру

Cлідчі ДБР повідомили про підозру ексзаступнику міністра та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазнчаєють, що у грудні 2020 року – січні 2021 року керівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування Збройних Сил України на 2021 рік.

Потім керівник департаменту за вказівкою заступника Міністра оборони України незаконно уклав додаткові угоди з постачальниками, згідно з якими транспортування продуктів харчування та своєчасне поповнення недоторканих продовольчих запасів Збройних Сил України вже не були зобов'язанням постачальників.

Як наслідок Збройні Сили України повинні були самостійно здійснювати транспортування продовольства, залучати до цього особовий склад та техніку, та витрачати додаткові бюджетні кошти.

Це негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їхніх основних завдань, визначених Конституцією України, зокрема щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

Попередня сума збитків державному бюджетові складає понад 700 млн гривень.

Ексзаступнику міністра оборони та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України повідомлено про підозру за статтею перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Видання Цензор.Нет зазначає, що підозру було вручено раднику міністра оборони Ігорю Халімону.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: