fbpx
Сьогодні
Рішення дня 09:04 06 Жов 2021

У Луцьку водоканал перероблятиме мул з очисних споруд на добриво

English version here

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» отримало усі необхідні дозволи для переробки мулу, який залишається в очисних спорудах, на органічне добриво.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

«КП «Луцькводоканал» – перше підприємство серед водоканалів України, яке розробило і отримало всі необхідні дозвільні документи на здійснення процесу виробництва, фасування та реалізації органічного добрива із біомулу для потреб сільського господарства», – йдеться у повідомленні.

Луцькводоканал перероблятиме мул з очисних споруд на добриво

Як зазначають у міськраді, переробка мулу в добриво і його збут сільгосппідприємствам – європейська практика, яка відтепер з'явиться і в Україні. Це допоможе вирішити проблему із переробкою мулу, що лишається на очисних спорудах підприємства після проходження всіх етапів очистки. Мулові карти будуть розвантажені, а сільськогосподарські підприємства отримають безпечне добриво, яке значно збільшує врожай. Експертизами доведено цілковиту безпеку та високу ефективність такого добрива.

У мерії зауважили, що від процесу переробки виграє насамперед Луцька територіальна громада, адже мул не буде накопичуватися в очисних спорудах і не створюватиме потенційної небезпеки для екології.

Луцькводоканал перероблятиме мул з очисних споруд на добриво

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: