fbpx
Сьогодні
Фото 15:54 18 Вер 2021

Кияни у суботу здійснили велике прибирання у Гідропарку

Фото: Ukrinform

В акції до Всесвітнього дня прибирання у столичному Гідропарку взяли участь урядовці, політичні та громадські діячі, артисти та представники іноземних посольств.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Коли ми працюємо над законодавством, ми завжди мріємо про те, щоб воно не знадобилося, щоб у людей була висока свідомість, самоорганізація і розуміння того, що від кожного з нас залежить у тому числі і чистота довкілля, і його безпечність… Нам треба залишити для наступних поколінь планету хоча б у тому вигляді, в якому вона зараз. Тому дуже важливо, щоб кожен з нас на таких акціях, у своїх громадах щодня приділяв увагу сортуванню сміття чи просто робив зауваження тим людям, які сміття просто викидають", – заявив перед початком акції міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

Всесвітній день прибирання1

Всесвітній день прибирання

Всесвітній день прибирання

Всесвітній день прибирання

Він наголосив, що докорінно змінити ситуацію можливо тільки спільними зусиллями влади, яка запроваджує відповідне законодавство, з одного боку та суспільства, яке щодня дбає про довкілля, – з іншого.

Серед учасників акції – представники уряду і КМДА, володарка титулу "Міс Україна-2015" Христина Столока, репер Ярмак, хореограф Сергій Костецький, іноземні дипломати.

За словами президента Всеукраїнського молодіжного руху "Let's do it Ukraine" Юлії Мархель, до Всесвітнього дня прибирання долучилося багато міст України, по всій країні на акції виходять до 500 тис. осіб – не тільки волонтери та комунальні працівники, а й колективи підприємств, приватних компаній.

Всесвітній день прибирання

Фото: Ukrinform

Всесвітній день прибирання

Фото: Ukrinform

Всесвітній день прибирання

Фото: Ukrinform

Всесвітній день прибирання

Фото: "Вечірній Київ"

"Наші комунальні служби щодня ведуть нерівний бій з переповненими баками, місцями відпочинку з горами пляшок та їжі, сміттєвими звалищами. А сьогодні ми всі разом їм допомагаємо", — зазначив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, якого цитує "Вечірній Київ".

Загалом у столиці організували прибирання 22 локацій. Зокрема, сьогодні прибирали у парку Муромець, в урочищі Теремки, біля озера Вирлиця, парку Партизанської слави, Трухановому острові, парку на Замковій горі, Аскольдовій могилі та інших локаціях.

Довідка

Всесвітній День прибирання "World Cleanup Day" — це акція, яка має на меті порятунок планети від сміття. Він проходить у третю суботу вересня одночасно в 180 країнах. Організатором акції в Україні є команда "Let's do it, Ukraine".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: