fbpx
Сьогодні
16:04 18 Вер 2021

Марш рівності у Києві: організатори оголосили точки входу до колон, а поліція обіцяє стежити за порядком

Фото: hromadske

Організатори Маршу рівності 2021, ходи на захист прав ЛГБТ+ спільноти, що відбудеться 19 вересня об 11:00 у центрі Києва, оголосили всі точки входу до колон.

Як повідомили на сторінці KyivPride у Telegram, вхід на КиївПрайд здійснюватиметься:

1. На перетині вул. Миколи Лисенка та Богдана Хмельницького, біля Театру Опери та балету.

2. Із вулиці Володимирської, з боку метро Золоті ворота.

точки входу

точки входу

«Підходу з Театральної не буде. Рекомендуємо підхід з Золотих Воріт і перехід з Театральної на Золоті Ворота. Театральна буде закрита на вхід і вихід», — йдеться у повідомленні.

Час: 9:30 — 11:00.

Організатори закликають учасників приходити вчасно, адже після 11:00 вхід на Марш буде закрито.

«Обов'язково бути в масці і мати при собі документ, що засвідчує особу. Просимо прочитати інструкцію з безпеки у попередньому пості, якщо ви ще цього не зробили. До зустрічі на прайді!», — додали організатори.

Як повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський, у день проведення Маршу рівності за відповідним маршрутом та поряд із ним правоохоронці обмежать доступ до території, але ці заходи будуть діяти винятково для належного забезпечення порядку:

«Будуть встановлені загороджувальні турнікети і фільтраційні пункти з металошукачами й пропускним режимом. Також на охорону публічної безпеки залучимо вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками, а з метою недопущення провокацій чи конфліктних ситуацій між учасниками акції та іншими громадянами, посилено нестимуть службу наряди поліції діалогу», – сказав він.

Додав, що київські поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України переведені на посилений варіант несення служби та проінструктовані щодо алгоритму дій у разі виявлення порушень чи провокацій під час запланованого заходу.

«Поліція Києва працюватиме для того, щоби на належному рівні забезпечити правопорядок та безпеку кожного громадянина, а також свободу зборів і демонстрацій. Тож звертається до мешканців та гостей міста з проханням поставитися з розумінням та заздалегідь обрати маршрути з урахуванням тимчасових обмежень», – зазначили в поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: