fbpx
Сьогодні
20:06 11 Вер 2021

В Україні до кінця року обіцяють запустити єдиний реєстр зброї: навіщо це рішення

У Міністерстві внутрішніх справ планують до кінця 2021 року створити в Україні єдиний реєстр зброї. Він має спростити процес реєстрації зброї для українців.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 6 вересня під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС.

Для створення реєстру Верховна Рада має ухвалити відповідний закон.

За словами Монастирського, наразі, щоб придбати зброю, людина має зібрати купу довідок, із яких частину можна фальсифікувати.

Далі принести їх у магазин, купити там зброю, але не отримати її. Потім звернутися ще раз до дозвільної служби, і лише після низки процедур отримати свою зброю.

«Процедура продовження дозволу на зброю також дуже хаотична. Це робиться надзвичайно незручно для громадянина. Якщо це кілька одиниць зброї — то це різний час», — каже міністр.

Виправити ситуацію, на його думку, допоможе саме новий реєстр. Він має синхронізувати процеси в онлайні, забезпечити та відстежувати весь життєвий цикл зброї, а також спростити процедуру продовження дозволів на зброю онлайн. Згодом у МВС планують поступово перейти до електронного дозволу на зброю.

Водночас на презентації Монастирський виступив проти легалізації вогнепальної зброї в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: