fbpx
Сьогодні
15:56 09 Вер 2021

Портнов, Богдан та Вовк могли сприяти звільненню голови КСУ, - ЗМІ

Ексрадник президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов, колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан, а також голова столичного ОАСК Павло Вовк могли сприяти звільненню голови Конституційного суду Станіслава Шевчука у 2019 році.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту Слідство.Інфо.

Зокрема, розслідувачі заявили, що отримали копії таємних записів розмов із кабінету очільника Окружного адмінсуду, які також відомі як "плівки Вовка".

Проаналізувавши плівки, журналісти дійшли висновку, що, найімовірніше, у 2019 році суддя Вовк вів перемовини із ексзаступником керівника адміністрації Януковича Андрієм Портновим, а також Андрієм Богданом, який на той момент працював у передвиборчому штабі Володимира Зеленського.

Як вважають журналісти, усі троє могли опікуватися питанням звільнення Станіслава Шевчука, який на той момент очолював Конституційний суд. Зокрема, вони вказують на те, що невдовзі після ймовірної розмови судді Вовка з Андрієм Портновим судді КСУ проголосували за звільнення Шевчука з посади.

При цьому розслідувачі також вказують на те, що за кілька днів після зазначених розмов Андрій Портнов повернувся до України після 5-річного перебування за кордоном.

При цьому чинний голова Конституційного суду Олександр Тупицький у коментарі розслідувачам заперечив, що спілкувався із Портновим, Богданом чи Вовком щодо звільнення Шевчука, а також додав, що того усунули з посади законним шляхом.

Андрій Портнов також заперечив, що впливав на рішення суддів Конституційного суду. Своєю чергою, Андрій Богдан та Павло Вовк не надали коментарі журналістам.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: