fbpx
Сьогодні
10:09 06 Вер 2021

Сенцов вважає, що Крим можна повернути лише, коли Росія почне розпадатися

Фото Reuters

Український режисер із Криму, колишній політв'язень Олег Сенцов вважає, що Крим можна повернути лише, коли Росія почне розпадатися, а за президента РФ Володимира Путіна це зробити нереально.

Про це повідомив Сенцов в інтерв'ю "Українській правді".

"Нереально. Слухайте, давайте будемо прагматиками. Ми повинні про це говорити і в нас повинна бути конкретна стратегія і ціль. Який варіант, коли ми можемо повернути Крим? Ну, коли Росія розпадеться. Правильно! Тільки тоді, коли в Росію прийдуть якісь дуже сильні політичні зміни, злами, які були в 1917 році або в 1991, коли розпалася Російська імперія і Радянський союз", – сказав Сенцов на питання, чи можливо за живого Путіна повернути Крим.

Водночас він висловив упевненість, що Росія "буде розпадатися, тому що вона з сотні народів, які друг друга ненавидять, і Путіна, і Москву всередині дуже ненавидять".

На думку Сенцова, тільки тоді з'явиться вікно можливостей, "коли Росія буде така слабка і знову вона буде розвінчана, коли можуть назад повернути свої території і Молдова, і Грузія, і ми", але разом з тим він вважає, що це вікно буде "не постійне, а якесь обмежене в часі".

При цьому режисер вважає, що питання окупації Криму треба постійно піднімати, тому поява Кримської платформи – це правильний крок на шляху до повернення півострова.

Сенцов додав, що важливо постійно говорити про це, щоб ця тема не сповзала, і водночас Україна має бути активнішою в протистоянні з Росією, щоб "не дати їй стабілізуватися як державі в політичному й економічному плані", зокрема, треба "атакувати" РФ на міжнародній арені.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: