fbpx
Сьогодні
20:14 29 Сер 2021

У Тихановської пояснили гучну заяву Лукашенка щодо України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про небажання розривати контакти з Україною, щоб зберегти джерела доходу, оскільки Київ залишається важливим торговельним партнером Мінська.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" радник лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Франтішек Вячорка.

"Я б не шукав якоїсь логіки за всім, що зараз робить і говорить Лукашенко. Він намагається залишатися на порядку денному, генерувати новини, майже щодня він виступає з якимись дивними заявами щодо Литви, Польщі, Брюсселя, Вашингтона, ну й України. І зараз йому дуже важливо зберегти якісь джерела доходу. І Україна, яка поки що не приєдналася до всіх європейських санкцій, залишається дуже важливим партнером і покупцем продукції нафтопереробного комплексу та інших галузей, які потрапили під санкції. Він запускає такі тестові заяви й дивиться на реакцію українського уряду", – сказав Вячорка.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко 27 серпня заявив, що, "попри позицію українського керівництва, білоруська сторона веде діалог про те, щоб не порвати економічні відносини, і думає про розвиток співробітництва", передає пресслужба президента Білорусі.

"Українці – це наші люди. Ми в будь-яких ситуаціях будемо ставитися по-людськи до цих людей, як би себе там не позиціював ваш президент", – запевнив Лукашенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: