fbpx
Сьогодні
10:39 29 Сер 2021

Чубаров про переслідування кримських татар: Путін вдерся до Криму, аби завершити справу Сталіна

На 23 році української незалежності, президент РФ Володимир Путін знову вторгнувся до Криму, щоб завершити те, що не здійснив Сталін.

Про це в інтерв'ю НВ заявив очільник кримсько-татарського Меджлісу Рефат Чубаров.

Він повідомив, що наразі російська пропаганда переслідуючи татар намагається зробити з них терористів в очах світової спільноти.

"Вони намагаються всьому світу показати, що не борються проти кримських татар, що не переслідують кримських татар, а те, що вони борються проти тероризму і терористів. Росія намагається західним суспільствам нав'язати думку, що у Криму є терористи серед кримських татар, серед мусульман. А ми ж знаємо, що є певні побоювання на Заході щодо ісламського тероризму", – розповів Чубаров.

Голова Меджлісу також підкреслив, що жертвою переслідувань можуть стати усі, хто не висловлює лояльності до окупантів. Він нагадав, що під тиск крім татар потрапляють мусульмани, свідки Єгови та Православна церква України.

На питання, яка глобальна мета Росії стосовно кримських татар у Криму Чубаров сказав, що Путін хоче вирішити одне з тих завдань, яке не зміг до кінця вирішити Сталін і радянська система.

"Їм здавалося, що 1944 року (депортація кримськотатарського народу — ред.) вони остаточно вичистили Крим від його корінного народу. Але через майже пів століття ми повернулися з дуже великими втратами — половина народу померла в перші роки депортації. А тепер, уже на 23 році української незалежності, Путін знову вторгається до Криму, щоб завершити те, що не здійснив Сталін", – переконаний Чубаров.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: