fbpx
Сьогодні
10:12 29 Сер 2021

Кулеба про саміт "Кримської платформи": Україна перемогла Росію

Фото: aa.com.tr

Деякі країни побоялися брати участь у саміті Кримської платформи через страх перед Росією,

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" голова МЗС Дмитро Кулеба.

"Чим я не задоволений? Я бачу декілька держав Азії, які могли долучитися до саміту, але не долучилися. Можу вам розповісти один епізод. На державному прийомі з нагоди Дня Незалежності до мене підійшов посол однієї такої азійської країни, почав нахвалювати, розповідати, як все чудово, які ви молодці. І каже: у нас є прохання, можете нас підтримати в одному заході. Я кажу: шановний, а хто від вас взяв участь у саміті Кримської платформи? Він каже: на жаль, ніхто. Я кажу: так на що ви розраховуєте? Тобто є азійські країни, які могли собі це дозволити, але вирішили бути обережними через Росію, безумовно", — сказав він.

Кулеба розповів, як російські дипломати погрожували представникам інших країн.

"Росія є ворогом, якого треба поважати, ніхто не применшує їх… вони хотіли зірвати саміт загалом. Починаючи з публічних заяв, що саміт Кримської платформи розглядається ними як недружній акт щодо Росії, завершуючи дзвінками послів Росії в МЗС країни Х з погрозами… Наприклад, одна країна погодила участь на рівні голови МЗС. Після цього російські дипломати прийшли в МЗС цієї країни та кажуть: ми взагалі просили вас не їхати. Ви підтвердили міністра, ми погрожуємо вам цим, цим і цим. А потім кажуть: ну можна, щоб хоч заступник міністра від вас поїхав. Вони навіть уже до такого торгувалися.

Ми маємо дуже серйозного ворога. Я не хочу применшувати цього, але конкретно в цій битві ми їх перемогли. Перемогла Україна. Я вважаю, що в українців є всі підстави пишатися своєю державою", — сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: