fbpx
Сьогодні
17:11 28 Сер 2021

У Києві розпочав роботу найбільший урбан-парк України

У Києві розпочав роботу найбільший урбан-парк України. Причому це лише перша частина наймасштабнішого і найсучаснішого спортивного кластера на території ВДНГ.

Розробкою концепції урбан-парку займались урбан-бюро Big City Lab, із залученням професіоналів вуличних культур: платформи Street Culture й архітектурних команд Mind Work Ramps, Urban Reform і Unique Build, пише Платформа.

Генеральним спонсором подій та розвитку вуличних культур урбан-парку стала Visa. При проєктуванні локацій враховувалися побажання професійних атлетів і гостей ВДНГ, отримані в ході спеціального дослідження, а також думки з соцмереж.

Вхід до урбан-парку ВДНГ — вільний цілодобово. Вже зараз на території працюють чимало локацій:

Бетонний скейт-парк площею 2500 м²

Урбан-парк на ВДНГ

Цей комплекс призначений для екстремальних вуличних культур: скейтбордингу, трюкового самоката, BMX, роллерблейдінга. При створенні скейт-парку використовувалися монолітні бетонні фігури різної складності та конфігурацій.

Локація відмінно підходить як для професіоналів, так і для тих, хто тільки мріє освоїти скейт, самокат або BMX-велосипед, а також для тренувань, проведення професійних чемпіонатів і джемів екстремальних вуличних культур.

Стрітфутбольний спот

Локація містить чотири корти 3х3 і чотири панна-корти (гра 1х1). Вони виготовлені з заліза та мають професійне гумове покриття і трибуни. Місце призначене для тренувань з вуличного футболу: 3х3, панни, фристайлу.

Тут планують проводити чемпіонати, а вже у 2022 році, в рамках першої Євроліги, влаштувати Лігу вуличного футболу України.

Урбан-парк на ВДНГ

Стрітденс & івент-спот площею 500 м²

Стрітфутбольний спот

Ще одна локація урбан-парку з професійним гумовим покриттям і трибунами. Ця частина парку призначена для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хопом, денс-холом, хаусом, папінго, локінгом тощо. Тут будуть проводити тренування просто неба, танцювальні майстер-класи, джеми й батли вуличних культур.

Стрітворкаут-спот та Паркур-спот

Урбан-парк на ВДНГ

Перша частина складається з різних залізних снарядів для занять. Має професійне гумове покриття і трибуни. Тут планують тренування, майстер-класи, а також всеукраїнські джеми й батли зі стрітворкауту.

Паркур-спот містить різні паркур-фігури з металевого каркаса і фанери, а також має трибуни. Тут будуть проходитимуть вуличні тренування з паркуру, майстер-класи, зйомки паркур-контенту, а також проводитимуться всеукраїнські джеми та батли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: