fbpx
Сьогодні
21:20 27 Сер 2021

Головний санлікар розповів, чи будуть українцям робити третє щеплення

Низка країн світу вже почали або планують незабаром почати щеплювати населення додатковими дозами вакцин проти коронавірусу. У Міністерстві охорони здоров'я України кажуть, що поки робити бустерне щеплення не планують.

Про це в інтерв'ю "BBC Україна" зазначив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, наразі навколо питання щодо ревакцинації є багато дискусій. Однак зараз основна стратегія МОЗ ㅡ ревакцинація проти COVID-19 через рік. Тобто поки українців не закликають робити бустерну дозу.

"Є лише декілька заяв фармкомпаній, що бустерна доза викликає більшу імунну відповідь. Але це лише заяви. Немає достовірних статей у наукових журналах, немає офіційних позицій міжнародних організацій, що бустерна доза є рекомендованою, чи буде обов'язковою", ㅡ пояснює Кузін.

Він також зазначив, що вакцини можна буде змінювати, але поки що рекомендацій немає.

"Найімовірніше, наприкінці вересня ми отримаємо нові дані про ефективність бустерної дози. Стратегії про ревакцинацію будуть розглядатися також пізніше", ㅡ каже санлікар.

Окрім того, він зазначив, що наразі в Україні вже зареєстрували 520 випадків штаму коронавірусу "Дельта". Найбільше ㅡ у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській областях, а також у Києві та на Одещині, де зафіксували спалах у дитячому таборі. Так, за словами Кузіна, Україна точно стикнеться з третьою хвилею коронавірусу, тож у МОЗ готуються до цього.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: