fbpx
Сьогодні
12:35 23 Сер 2021

У географічному центрі України відкрили арт-об’єкт "Серце України": фото

У церемонії підняття прапора у селі Мар'янівка Черкаської області взяв участь Володимир Зеленський. Сьогодні там офіційно презентували арт-об'єкт "Серце України".

Про це повідомляє Рубрика.

52-метровий прапор є частиною арт-об'єкту "Серце України", який до 30-річчя незалежності звели у географічному центрі України. У центрі об'єкту — серце, що пульсує завдяки підсвітці, а навколо нього — 25 пар крил, які, як сказав Володимир Зеленський у своїй промові, "уособлюють наші 24 області і наш Крим".

"Це дуже добре, що сьогодні Шполянщина отримала такий сучасний арт-об'єкт. Він буде магнітом, щоб кожен українець міг приїхати у географічний центр України, відчути серцебиття нашої держави і зробити відмітку у своєму путівнику", — прокоментував відкриття арт-об'єкту і підняття прапора голова Звенигородської районної ради Сергій Струк.

Попри заходи безпеки, промову президента мало не зірвала група активістів. "Ми — ветерани війни", — це все, що встигли сказати активісти, перш ніж поліція відтіснила їх.

Як повідомили у пресслужбі управління патрульної поліції Черкаської області інформагенству УНН, порушників затримали.

"Національний корпус" у своєму Телеграм-каналі написали, що це були ветерани російсько-української війни, "які приїхали на відкриття арт-об'єкту "Серце України" на Черкащині".

Тепер українці можуть відвідати арт-об'єкт та зробити фото зі сталевими крилами і "пульсуючим" серцем України у будь-який час.

"Мені, перш за все, дуже приємно, що такий арт-об'єкт відкрили. Тепер точно видно, що ми — це серце України. Коли ми з сім'єю відпочиваємо десь, я завжди кажу, що я з Черкаської області, з міста Шполи, і що це самісіньке серце України. Зараз зможу ще й показувати, запрошувати сюди", — говорить шполянка Лідія Дегтяр.

Марія Гоцуляк, теж зі Шполи, додає: "Тут дуже красиво. Ми з внуком приїхали, дивилися на всі області нашої країни. А серце пульсує, чути на всю околицю".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: