fbpx
Сьогодні
10:02 22 Сер 2021

Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Данілов заявив, що український літак збила російська ракета

Фото Reuters

Україна має абсолютне підтвердження, що літак "Боїнг" "Міжнародних авіаліній України" в Ірані був збитий ракетою російського виробництва Тор-М1.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Перша велика робота, яку ми робили, це була робота, пов'язана зі збиттям російською ракетою Тор-М1 в Тегерані нашого літака. Це була перша робота, це був перший виклик, який команда Володимира Олександровича (Зеленського – ред.) взяла на себе. Безпосередньо Рада безпеки і оборони, апарат Ради займався цим питанням. І ми через дві години після цих подій вже розуміли, що там відбувається. Ми дуже швидко опанували ситуацію, ми відправили в безпрецедентно короткий термін фахівців з нашої країни до Тегерану і вже наступного дня зранку ми дали офіційне повідомлення, що цей літак наш був збитий російською ракетою російського виробництва саме Тор-М1", – сказав секретар РНБО.

Данілов нагадав, що на той час навіть президент США говорив, що це технічна несправність літака МАУ.

"Ми змогли отримати інформацію безпосередньо з місця падіння літака, коли там були дуже жахливі, скажімо так, відео… Це відео бачили тільки закрите коло осіб. Там, де є абсолютне підтвердження, ми отримали, що це саме російська ракета", – заявив він.

На думку Данілова, зі збиттям літака МАУ "була свідома ситуація".

"Там же до цього за декілька днів американці вбили генерала Сулеймані… І вони б мали оголосити тотальну війну американцям. І для того, щоб перебити це питання, вони спільно з росіянами, скажімо так, зробили такий процес", – пояснив секретар РНБО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: