fbpx
Сьогодні
21:49 07 Сер 2021

В армії Індонезії скасували перевірку жінок на незайманість

В армії Індонезії вирішили відмовитися від «тесту двома пальцями» для жінок-новобранців. Медики проводили обов'язкову перевірку на незайманість серед жінок. Тих, хто її провалював, не приймали у ряди військових.

Про це повідомляє Human Right Watch.

Начальник армії Індонезії генерал Андіка Перкаса ще у липні сказав командувачам армії, що медичний огляд майбутніх військовослужбовців жіночого корпусу армії має бути таким же, як у чоловіків. А медики більше не перевірятимуть жінок на речі, непов'язані напряму з набором військовослужбовиць.

До цього часу в Індонезії серед жінок-новобранців проводили так званий «тест двома пальцями», коли під час огляду лікарі вставляли два пальці всередину піхви жінки, щоб перевірити, чи ціла дівоча пліва. Тих, кого оголошували не незайманими, не могли зарахувати.

Жінки-солдати маршують під час параду до 74-ї річниці Збройних сил Індонезії в Джакарті

Фото: AP Photo/Tatan Syuflana

Як зазначає The Sydney Morning Herald, генерал-майор Фуад Бася заявляв, що ці тести на незайманість серед жінок-кандидатів необхідні для вступу до армії, «щоб відібрати найкращих людей: як фізично, так і морально».

Якщо кандидатка не мала цілу дівочу пліву через нещасний випадок або з іншої причини, вона мала повідомити про це медиків. В іншому випадку довелося пояснювати, чому жінка не незаймана.

«Якщо це через нещасний випадок, ми все ще можемо розглядати це [кандидатуру жінки], але якщо це пов'язано з іншою причиною, ми не можемо її прийняти», ㅡ казав тоді генерал.

Окрім жінок-новобранців, у деяких випадках цей тест могли також проводити нареченим військових офіцерів.

Попри поширену практику застосування, Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що «тест двома пальцями» не має «жодного наукового значення чи клінічного підтвердження» і є «порушенням прав людини-жертви».

Вперше цю практику в Індонезії зафіксувала організація Human Right Watch. Раніше її також застосовували для жіночого персоналу поліції Індонезії. Однак лише зараз її скасували і серед військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: