fbpx
Сьогодні
12:16 03 Сер 2021

Монастирський має взяти під контроль розслідування смерті Шишова, - Гончаренко

У Міжфракційному депутатському об'єднанні "За демократичну Білорусь" вважають, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський має взяти розслідування смерті голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова під особистий контроль , оскільки до цього можуть бути причетні білоруські спецслужби.

Про це йдеться в заяві МФО "За демократичну Білорусь", оприлюднену народним депутатом, членом фракції "ЄС" Олексієм Гончаренком у Фейсбук, передає Рубрика.

"Міжфракційне об'єднання "За демократичну Білорусь" закликає міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського взяти розслідування смерті Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки є обґрунтовані підозри вважати причетним до цього режим диктатора Лукашенка. Віталій Шишов міг бути вбитим білоруськими спецслужбами або найманцями за опозиційну діяльність", – ідеться в повідомленні.

Також у заяві зазначається, що "27 липня представник ініціативи колишніх білоруських силовиків BYPOL Ігор Макар повідомляв, що Комітет державної безпеки Білорусі приступив до масштабної операції із затримання найвпливовіших прихильників опозиції за кордоном, в тому числі експертів та лідерів протестного руху".

"За його словами, операція під назвою "Трест" проходить відразу в декількох країнах, де проживають опозиціонери. Просимо перевірити дану інформацію та причетність білоруських спецслужб до смерті голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова", – ідеться в опублікованій заяві.

Як повідомляла Рубрика, у Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня. Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: