fbpx
Сьогодні
15:55 01 Сер 2021

Естонці повідомили, що створили спрей від коронавірусу

Естонські науковці створили назальний спрей проти коронавірусу під назвою BioBlock. Запевняють, що він ефективний не лише проти оригінального штаму, але й більш заразних, зокрема "Дельти".

Про це пише видання Postimees.

За словами наукового директора компанії Icosagen та головного розробника BioBlock Марта Устава, лабораторні дослідження підтверджують, що цей спрей однаково успішно захищає від усіх штамів, які викликали занепокоєння у Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Разом з нашою командою ми постійно відстежуємо зміни у вірусі й активно тестуємо здатність назального спрею BioBlock нейтралізувати ті штами, які ще не набули широкого поширення", — сказав Устав.

Хоча з юридичної точки зору цей спрей не є медичним продуктом, його схвалили Департамент з лікарських засобів та Департамент охорони здоров'я Естонії. Останній навіть дозволив BioBlock виробляти та продавати.

А загалом розробкою спрею займався цілий консорціум наукових установ та компаній. До нього увійшли фармацевтична лабораторія Chemi-Pharm, компанії Icosagen та OÜ Teadus ja Tegu, а також Тартуський університет та Естонський університет природничих наук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: