fbpx
Сьогодні
18:03 27 Лип 2021

Ткаченко заявив, що Мінкульт не надавав дозволу на перебудову садиби Терещенків у Києві

Міністерство культури та інформаційної політики не надавало дозвіл на проведення робіт у садибі Терещенків, однак КМДА погодив проєкт реставрації будівлі.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Рубрика.

Він нагадав, що з 1 січня 2019 року будь-яке будівництво або перетворення пам'яток, що передбачає зміни характеристик параметрів, без затвердження історико-архітектурного опорного плану Києва заборонене.

Ткаченко також розповів, що "Житловий будинок", розташований по бул. Шевченко, 34 це пам'ятка архітектури місцевого значення ще з 1986 року, а "Флігель" (бул. Шевченко, 34/11) хоч не занесений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, але рішенням Управління охорони пам'яток історії, культури та історичного середовища КМДА взятий на облік як щойно виявлений об'єкт культурної спадщини.

За словами міністра, у грудні 19-го КМДА погодив проєкт реставрації садиби та її пристосування під офісні приміщення. І навіть тоді у рішенні було сказано про необхідність отримання дозволу на проведення земляних робіт у Міністерства культури та інформаційної політики.

"Станом на сьогодні жодних запитів на погодження науково-проектної, проєктної документації, дозволів на проведення земляних робіт у садибі Терещенко до нас не надходило", – наголосив Ткаченко.

"Тож нагадаю забудовникам та чиновникам КМДА про посилення відповідальності за руйнацію пам'яток нерухомої спадщини. Два законопроєкт, що протидіять хаотичній забудові, ініційовані МКІП, вже знаходяться у Верховній Раді", – підкреслив міністр.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: