fbpx
Сьогодні
19:55 26 Лип 2021

У Зеленського спростували відставку глави НБУ Шевченка

фото: НБУ

Інформація про підготовку відставки керівника Національного банку України (НБУ) Кирила Шевченка не відповідає дійсності.

Про це повідомив на телеканалі "Україна 24" радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко, коментуючи публікації в ЗМІ щодо можливої ​​заміни голови НБУ.

"Я б сказав, що ця інформація не відповідає дійсності з багатьох причин. Перша – переговори з МВФ проводить не тільки НБУ, там задіяна досить велика кількість інституцій, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, енергетики, весь Кабмін. Якщо це проблема – то точно не одна людина відповідає. По-друге, ми сподіваємося на прогрес з МВФ, очікуємо для підписання попередньої угоди в найближчі тижні. Критика НБУ щодо згортання програми довгострокового рефінансування – тут просто нема чого коментувати, програма триває. Програма "5-7-9″ – президентська, і кошти, що перекривають процентну ставку, йдуть з держбюджету, а не від Нацбанку", – зазначив радник президента.

Коментуючи останні рішення Нацбанку щодо збільшення облікової ставки, Устенко зазначив, що "це абсолютно нормальні дії будь-якого регулятора".

"І головне – Національний банк України, як і будь-який центробанк, є абсолютно незалежним інститутом", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: