fbpx
Сьогодні
10:29 25 Лип 2021

На Харківщині медики перекрили трасу через затримання заробітньої плати

Фото: "Суспільне"

Медпрацівники Валківської центральної районної лікарні перекрили трасу "Київ-Харків-Довжанський" через борги із заробітної плати.

З протестом у Валках виступають близько 50 людей, повідомляє Суспільне.

Люди принесли плакати "Врятуємо Валківську лікарню", "Знищенню лікарні — "ні!", "Скороченню медиків — "ні!", "Зарплата — без затримки", "Гідну зарплату медикам".

"Незабаром буде три місяці, як ми не отримуємо зарплату, "ковідні" за квітень ми так і не одержали. Тепер кажуть, що наше керівництво неправильно передавало відомості. У нас стільки було хворих! Реанімацію, як могли, розширювали, а тепер, виходить, ми сидимо без зарплати", — сказала молодша медсестра одного з відділень лікарні Валентина Шигапова.

За її словами, медикам щотижня обіцяють виплати, але повністю гроші не виплатили досі. Про те, що під час епідемії лікарня опиниться у такій ситуації, медпрацівників не попереджали, наголошує Валентина Шигапова.

Протест лікарів на Харківщині

"Так, було таке, що ми нікого не приймали, але ж ми не мали права нікого приймати, оскільки ми вже стали "ковідною" лікарнею. Але ж ми на роботу ходили! Ходили. Може б, менше могли давати, а зараз залишили людей без копійки. Буде вересень, треба збирати дітей до школи. За що?" — продовжує учасниця протесту.

Люди перекрили проїзд трасою, у результаті чого утворився затор. Автомобілі намагалися здійснити об'їзд, але і ці шляхи люди перекрили.

Протест лікарів на Харківщині

Головний лікар Валківської Богдан Носатов каже, що гроші медикам виплатять наступного тижня.

"НСЗУ запевнила, що єдине, що вони можуть зробити — це перегляд амбулаторного пакету. Наскільки мені відомо, у п'ятницю відбувся селектор ОДА, пан Черняк (заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк — ред.) сказав, що наступного тижня заборгованість буде погашена", — сказав Носатов.

Протест лікарів на Харківщині

За його даними, мають погасити борг за пів травня і червень. Інформацію про закриття лікарні він спростовує, але допускає скорочення персоналу на 40-50%.

За його даними, загальний борг у лікарні сягає 5,8 млн грн.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: