fbpx
Сьогодні
16:08 18 Лип 2021

На Львівщині запрацював реабілітаційний комплексний центр для осіб з інвалідністю

Фото: loda.gov.ua

У Великому Любіні запрацювала нова філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина». Комплекс будували 12 років, залучивши 95 млн грн з державного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

На Львівщині реабілітаційний комплексний центр для осіб з інвалідністю

Фото: loda.gov.ua

«Лише на Львівщині налічують близько 200 тисяч осіб з інвалідністю, з яких близько 12 тисяч дітей. І більшість цих людей потребують якісної й комплексної реабілітації. Функціонування таких центрів реабілітації та розширення їх мережі через запровадження нових видів реабілітаційних послуг сприяють інтеграції дітей та осіб з інвалідністю у суспільство та дають їм можливості реалізувати свої здібності. Одним з таких центрів є «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина».

На Львівщині реабілітаційний комплексний центр для осіб з інвалідністю4

Фото: loda.gov.ua

Ми відкриваємо 1-ий пусковий комплекс 1-ої черги центру. Важко повірити, але будівництво цього реабілітаційного комплексу розпочалося ще далекого 2009 року», – сказав очільник Львівщини Максим Козицький.

Для чого потрібний центр?

Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» – це державна бюджетна реабілітаційна установа. Її призначення:

  • комплекс реабілітаційних заходів, які мають створити умови для всебічного розвитку осіб та дітей з інвалідністю;
  • засвоєння ними знань та умінь, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності.
  • формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних та інших здібностей, щоб максимально реалізувати особистий потенціал.
На Львівщині реабілітаційний комплексний центр для осіб з інвалідністю

Фото: loda.gov.ua

Щорічно Центр надає комплексні реабілітаційні послуги для близько 1200 осіб. Одночасно тут можуть перебувати 150 пацієнтів.

Серед основних завдань Центру: проводити заходи з комплексної реабілітації учасників ООС, а також заходи з ранньої, соціальної, психологічної, фізичної, медичної, психолого-педагогічної, професійної, трудової реабілітації (у тому числі на виконання відповідних бюджетних програм) відповідно до індивідуальних потреб отримувачів допомоги.

На Львівщині реабілітаційний комплексний центр для осіб з інвалідністю

Фото: loda.gov.ua

З державного бюджету для будівництва об'єкту виділили 95 млн грн.

Центр на практиці впроваджує досвід австрійських реабілітаційних установ, на базі яких діють інтегровані підприємства для осіб з інвалідністю (утворені як філії центру).

За словами директора центру Григорія Дунаса, тут навчають реабілітантів за 30-ма професіями. Як наслідок, забезпечують можливість працевлаштування осіб з інвалідністю після проходження комплексної реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: