fbpx
Сьогодні
20:24 12 Лип 2021

У додатку Dostupno з'явилися нові функції — він допомагає маломобільним групам населення орієнтуватися в українських містах

English version here

Фото: dostupno.ua

Громадська організація Доступно.UA презентувала нові функції додатку Dostupno. Додаток допомагає маломобільним групам населення орієнтуватися в українських містах. Там можна швидко знаходити безбар'єрні локації зручні для всіх: дружні до людей з інвалідністю, батьків з маленькими дітьми, літніх людей, велосипедистів та тих, хто любить відвідувати заклади із тваринками.

Що змінилося?

  • Нові типи локацій

Локації зручно посортовані під потреби: ви зголодніли — доступний заклад харчування чи супермаркет, хочете розважитись — театр, кіно чи парк цього разу? Тепер на мапі ви знайдете також категорію: готелі (хостели, апартаменти, гостьові будинки — ми ще працюємо над їх наповненням), здоров'я (аптеки) та магазини (непродовольчі товари, зоомагазини, дитячі магазини, книгарні).

  • Локації #ДоступноРекомендує

Завдяки цьому фільтру ви знайдете найзручніші заклади для маломобільних груп населення, що вже отримали нашу відзнаку. Доступний вхід та безбар'єрний простір всередині — це якраз про них, а також багато з них мають облаштовані вбиральні. 76 локацій, що рекомендують у Доступно.UA.

Нові функції додатку Dostupno

  • Оновлені оцінки локацій і параметри пошуку

Багато локацій отримують червону оцінку, найнижчу. Це виправили. Тепер блок входу до локації отримав найвищий пріоритет. І якщо вхід є доступним, локація отримає жовту чи навіть найкращу оцінку — зелену. Доступний вхід — на одному рівні з тротуаром чи пандусом до 5 градусів і шириною дверного проходу від 68 см — допоможе вам знайти одну з таких локацій. Є кілька блоків: вхід, вбиральня, зручність всередині, парковка, для дітей тощо. Кожен із них отримує оцінку та на їх основі формується загальна оцінка закладу. Чим вища оцінка кожного блоку — більше шансів отримати найвищий рейтинг.

Завантажуйте додаток Dostupno за посиланням для Android та IOS

Нові функції додатку Dostupno

Фото: dostupno.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: