fbpx
Сьогодні
15:23 15 Лип 2021

Нардепи підтримали законопроєкт щодо спеціального правового режиму "Дія.City"

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4303 про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні. Зокрема, він стосується запровадження спеціального правового режиму для "Дії.City".

За відповідний законопроєкт проголосували 262 народні депутати, передає "Нromadske".

"Дія.City" — це віртуальна вільна економічна зона для працівників IT-галузі зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом. Так, спеціальний режим "Дія.City" запроваджується як альтернатива поточним умовам.

Депутати підтримали цей законопроєкт у першому читанні ще у квітні. З того часу до нього внесли низку "компромісних" змін за пропозицією представників ІТ-сфери.

Зокрема, у першому варіанті законопроєкту пропонувалося, що держава гарантуватиме ІТ-індустрії незмінність умов "Дія.City" протягом 15 років — наразі цей термін змінили до 25 років.

Окрім того, у законопроєкті передбачили норму про неприпустимість прямого чи опосередкованого примусу юридичних осіб до набуття статусу резидента "Дія.City" та розширили перелік кваліфікованих видів діяльності.

Після ухвалення законопроєкту у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що створять "найкращі умови для розвитку IT та креативних індустрій".

"Для цього запровадимо спеціальний правовий та податковий режим "Дія.City". Це цілий комплекс стимулів для інтенсивного розвитку української галузі високих технологій", — заявили у Мінцифри.

Зокрема, там зазначили про ефективні інструменти для залучення інвестицій, додаткові механізми захисту прав на інтелектуальну власність та нову форму співпраці з фахівцями — так звані гіг-контракти. У Мінцифри заявляють, що вони поєднують у собі "гнучкість фрілансу та соціальні гарантії".

У Мінцифри заявили, що законопроєкт був розроблений при тісній співпраці з ІТ-індустрією. Запевняють, що він сприятиме інтенсивному розвитку української галузі високих технологій.

Як повідомляла Рубрика, 13 липня представники ІТ-галузі зібралися під Верховною Радою на мітинг проти спецрежиму для ІТ Дія City, на якому вимагали прибрати із законопроєкту норму про договори щодо непереманювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: