fbpx
Сьогодні
13:43 14 Лип 2021

Рада встановила штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП

Верховна Рада встановила адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Як передає "Укрінформ", за відповідний законопроєкт №5069 "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" в другому читанні проголосували 265 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою закону є встановлення адміністративної відповідальності за ненадання інформації на запит дисциплінарного інспектора ВРП задля ефективної реалізації його повноважень.

Так, законом доповнено статтю 188-32 КУпАП відповідальністю за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, зокрема, щодо: надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено; надання явно недостовірної інформації; недодержання встановлених законом строків надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено.

За відповідні порушення передбачать штраф від 850 до 2 550 грн.

Як повідомляла Рубрика, депутати на позачерговому засіданні 20 травня ухвалили законопроєкт № 5069 "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" у першому читанні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: