fbpx
Сьогодні
09:53 11 Лип 2021

У швейцарському місті на багатоповерхових будинках зобов'язали створювати зелені зони

Фото: Euronews

Швейцарське місто Базель стало першим містом у світі, яке зобов'язало на законодавчому рівні створювати зелені зони на дахах новобудов.

Про це пише Euronews.

З урахуванням зростаючого числа даних, що свідчать про те, що більш екологічні міста забезпечують більш здорові міста, вкрай важливо, щоб планувальники міст створювали простір для біорізноманіття.

З огляду на це адміністрація міського планування Базеля зробила "зелені" дахи у місті обов'язковими. Ця нова вимога дозволяє розширити зелений простір, а також допомагає охолонути будівлям у літню пору.

У рамках стратегії Базеля в галузі біорізноманіття протягом останніх 15 років зелені місця є обов'язковими для всіх нових і модернізованих будівель з плоскими дахами. Тепер, коли це було зроблено обов'язковим, було побудовано понад 1 мільйон квадратних метрів "зелених" дахів, що робить його провідним містом в "озелененні" міського простору.

Науковий співробітник Інституту навколишнього середовища і природних ресурсів в Цюріху д-р Стефан Бреннейзен роками консультує швейцарських розробників і підрядників для досягнення зелених інновацій.

Маючи намір вирішити проблеми втрат енергії та підвищення температури через зміну клімату, Бреннайзен хотів використовувати закинуті місця в місті для озеленення.

"Тут, у Базелі, ми помітили, що плоскі дахи використовуються недостатньо і можуть бути цінними ділянками для природи", – пояснює він.

Закріпивши зелений простір у законі про будівництво, Бреннайзен і його команда запевнили, що це залишиться незмінним для архітектури Базеля.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: