fbpx
Сьогодні
16:51 11 Лип 2021

Мальта стала першою країною Європи, яка закриває кордон для невакцинованих проти COVID-19 туристів

Перша європейська країна — Мальта — закриває кордон для туристів, які не отримували щеплення проти коронавірусу. Сертифікати про вакцинацію стануть обов'язковою умовою для в'їзду до країни з 14 липня 2021 року.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Кріс Ферн, пише Malta Today.

Починаючи з 14 липня ті, хто в'їжджають до країни, повинні будуть надати визнаний Мальтою, Європейським Союзом або Великою Британією сертифікат про щеплення проти COVID-19.

«Ми станемо першою країною в Європі, яка зробить такий крок», — заявив очільник МОЗ, уточнивши, що дітям для в'їзду до Мальти потрібно буде надати негативний ПЛР-тест.

Урядовець також зазначив, що більшість нових випадків захворювання на COVID-19 на Мальті пов'язані із закордонними подорожами, причому практично всі нові зараження фіксують у людей, які не були щеплені.

Також, за словами міністра, нові випадки вірусу виявили у дев'яти різних школах англійської мови по всій країні. Через це на Мальті закривають такі заклади освіти.

Вакцинація на Мальті

У країні вже ввели понад 700 тисяч доз вакцин. На сьогодні 84% дорослих отримали щонайменше першу дозу. 79% повністю вакциновані.

Наприкінці травня МОЗ країни оголосило, що Мальта стала першою країною ЄС, якій вдалося сформувати колективний імунітет проти коронавірусу. На той момент 70% дорослого населення на Мальті отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19, 42% — обидві дози.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: