fbpx
Сьогодні
17:45 11 Лип 2021

Китай заявив, що гігантські панди більше не перебувають під загрозою зникнення

Китайська влада заявила, що гігантські панди хоч і залишаються в категорії вразливих, але вже не перебувають під загрозою зникнення. А все через збільшення кількості цих тварин у дикій природі.

Про це сказав очільник Департаменту природи та охорони довкілля Міністерства екології та охорони довкілля Цуй Шухонг, цитує BBC.

Так, кількість цих тварин у дикій природі вдалося збільшити до 1800. За словами фахівців, це зробили завдяки низці довгострокових заходів, зокрема зі збільшення території їхнього існування, розвитку бамбукових лісів та розведенню тварин у неволі.

За словами Шухонга, така зміна статусу панд «відображає поліпшення умов їхнього життя і зусилля Китаю зі збереження інтеграції їх у місце існування».

гігантські панди

У 2016 році Міжнародний союз охорони природи (МСОП) уже виключав гігантських панд із переліку видів, яким загрожує зникнення. Проте тоді китайська влада оскаржила це рішення.

Пекін тоді наголосив, що таке рішення МСОП змусить людей повірити, що заходи зі збереження цих тварин можна послаблювати. Заява китайського уряду — це перший випадок визнання зміни статусу цього виду самим Пекіном.

Нагадаємо, Китай є єдиною країною, де розташоване природне середовище панд. Головною причиною загрози існуванню гігантських панд були втрата середовища проживання та дуже низький рівень народжуваності.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: