fbpx
Сьогодні
19:33 05 Лип 2021

Клімкін розповів про нову стратегію Путіна щодо України

Президент Росії Володимир Путін готує нову стратегію щодо України після того, як йому не вдалося досягти компромісу на переговорах з президентом США Джо Байденом. Кремль частіше використовуватиме "скрєпу" щодо "слов'янського братерства".

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

На запитання, чому Путін останнім часом активно коментує події в Україні, Клімкін відповів:

"Я думаю, що Путін свідомо це робить, і не тільки Путін. Вони запустили маховик на повну, там вже хто тільки не говорить. Раніше Жириновського вмикали, тепер це Сурков, Симоньян і всі решта".

На думку ексміністра, це свідчить про те, що Кремль готує нову стратегію щодо України:

"До речі, проєкт закону, внесений до Держдуми, щодо паспортизації українців на основі самоідентифікації, так само як і білорусів, є частиною цієї стратегії. Нова стратегія нацбезпеки, де нас називають "братнім народом", теж є частиною цієї стратегії. Вони будуть послідовно її реалізовувати".

Ексглава МЗС зазначив, що будь-який прогрес щодо Донбасу можливий тільки у рамках великої угоди з Байденом.

"Але я так розумію, що Путін цієї великої угоди не тільки не отримав, але й сумнівається в її можливості. Тому він буде підвищувати тиск і зараз намагатися для внутрішніх процесів у Росії використовувати "скрєпу" про необхідність відновлення православної імперії та слов'янського братерства", – заявив він.

Клімкін також прокоментував можливість переговорів президентів України та Росії:

"Було б логічно, щоб Володимир Зеленський зустрічався з Путіним на основі спільної стратегії з Заходом. А хто на Заході ключовий – це Байден і Меркель. Кого поважає Путін – Байдена і Меркель. Ну, може, ще Макрона, але насправді цей перелік дуже обмежений. Тому без того, щоб погодити нашу стратегію, як у джазі потім грати як одну мелодію, щоб не розбивалася солідарність, то, звичайно, зустріч можлива з Путіним тільки після. Але насправді я думаю, що Путін у цій зустрічі зараз не зацікавлений".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: