fbpx
Сьогодні
23:03 09 Чер 2021

Конгресмени закликали Байдена підтримати Україну в наданні ПДЧ та відновити санкції проти "Північного потоку-2"

Фото gettyimages.com

Співголови групи підтримки України в Палаті представників закликають президента США прискорити надання Україні та Грузії ПДЧ.

Заклик міститься у листі співголів групи підтримки України в Палаті представників США до президента США Джо Байдена напередодні його зустрічі з Володимиром Путіним, під яким підписалися Марсі Каптур, Брайан Фіцпатрік, Енді Харріс та Майк Куіглі, про що повідомляє ТСН.

Виведення з-під американських санкцій швейцарської компанії, яка відповідає за будівництво "Північного потоку-2", та її керівника суперечить національним інтересам Сполучених Штатів. Адміністрація має відновити санкції проти російського газогону в повному обсязі, щоб продемонструвати, що Америка продовжує вимагати від Володимира Путіна припинити війну на Донбасі та вийти з Криму.

Конгресмени зазначають, що успішна зустріч із "диктатором Путіним можлива лише з позиції сили". Запит адміністрації Байдена зменшити безпекову допомогу Україні від $275 млн у 2021 році до $250 млн у 2022 році такій позиції не відповідає.

"Щоб твердо закріпити таку позицію, ми закликаємо повністю санкціонувати всі організації, які беруть участь у будівництві "Північного потоку 2″, підтримати надання Україні ПДЧ та взяти зобов'язання збільшити безпекову допомогу", – зазначається у листі.

На думку конгресменів, Джо Байден має прискорити імплементацію рішення Бухарестського саміту від 2008 року гарантування Україні і Грузії ПДЧ та членства в Альянсі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: