fbpx
Сьогодні
18:55 08 Чер 2021

Дубілет через суд вимагає від МВС прибрати інформацію про його розшук

Фото: УНІАН

Колишній акціонер ПриватБанку Олександр Дубілет подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, в якому вимагає зобов'язати Міністерство внутрішніх справ прибрати інформацію про його розшук.

Відповідний позов опублікований на сайті Єдиного державного Реєстру судових рішень, передає УНН.

Зокрема, однакові позови потрапили до суддів ОАСК Олександру Кармазіну і Валерію Кузьменку. Як передають ЗМІ, адвокат Дубілета Сергій Бойко подав всього три ідентичних позови в ОАСК. При цьому, наголошується, що суддя Кармазін повернув позов і визнав зловживання процесуальними правами адвокатом Дубілета. На його думку, дії Бойко умисні і суперечать завданню адміністративного судочинства.

На адвоката Дубілета наклали 5000 грн штрафу за ці дії.

Адвокат Дубілета-старшого Сергій Бойко відмовився коментувати подачу позовів. При цьому, він заявив журналістам, що заарештований заочно Дубілет не ховається від слідства, а підстави для його розшуку відсутні.

"Останній постійно проживає в Ізраїлі, куди виїхав задовго до нібито вручення йому підозри. У даній країні він перебуває на законних підставах і перебуває на консульському обліку. А детективам НАБУ і прокурорам САП достовірно відомо про його місцезнаходження", – заявив Бойко.

За його словами, Дубілет неодноразово інформував НАБУ і САП про своє місце знаходження і надав всі свої дані. Однак, будь-які виклики і процесуальні документи йому не направлялися.

"Він готовий виконувати всі процесуальні обов'язки. Зокрема, він ініціював проведення свого допиту в порядку міжнародного співробітництва, як це передбачає кримінальне процесуальне законодавство. Однак, таке клопотання, як і всі інші заяви, залишаються поза увагою слідства", – зазначив адвокат Дубілета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: