fbpx
Сьогодні
18:49 31 Тра 2021

Литва оголосила Шарія персоною нон ґрата та анулювала посвідчення біженця

Коллаж "Рубрики"

За інформацією журналістів, 10 травня Литва анулювала проросійському блогеру Анатолію Шарію статус біженця та оголосила нев'їзним.

Про це повідомляють джерела "Європейської правди" та "РБК-Україна".

Співрозмовник "ЄП" нагадав, що Шарій отримав статус біженця у 2012 році.

"Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли видавалося, що він втікає від режиму Януковича", – сказало джерело журналістів у правоохоронних органах.

Журналісти відзначають, що наразі не відомо, чи скористався Анатолій Шарій правом на оскарження рішення литовської влади.

Водночас журналісти "РБК-Україна" стверджують – одразу після анулювання Литвою документів адвокати Шарія зробили запит, щоб вивчити підстави такого рішення, і їм передали відповідні матеріали.

За наявною інформацією, Анатолій Шарій найняв одну з найдорожчих адвокатських компаній в Литві. Литовські юристи стверджують, що успішне оскарження цього рішення – малоймовірне. Це пов'язано із ґрунтовністю матеріалів та наявністю політичної підтримки цього рішення.

У 2015 році повідомлялося, що Литва розглядала можливість позбавлення статусу біженця Шарія після публікацій про його прокремлівську діяльність.

У 2012 році Шарій переконував литовську владу, що він переслідується з боку режиму президента Віктора Януковича. За його словами, він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: