fbpx
Сьогодні
11:57 29 Тра 2021

В'ятрович звинуватив Зеленського і "слуг" у наступі на українську мову

З 16 липня набуває чинності частина 6 статті 23 закону про мову, яка передбачає, що "мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова", однак нардепи від "Слуги народу" внесли законопроєкт № 5554, яким пропонують перенести вступ у дію цієї норми.

Про це повідомив нардеп від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович у Facebook.

Він повідомив, що згадана норма для кінотеатрів "нічого не змінює, адже фільми там і так демонструються українською". Натомість для проросійських олігархів, які транслюють на своїх телеканалах російськомовний контент, це буде "замахом на святе".

"Депутати монобільшості Микита Потураєв і Євгенія Кравчук внесли законопроєкт 5554, яким під приводом ковіду (!) пропонують перенеси вступ у дію цієї норми з 16 липня на «через два місяці після закінчення карантину». Який закінчиться невідомо коли, але точно не цього року і навряд чи наступного", – вважає В'ятрович.

Нардеп вважає, що реальними ініціаторами є президент України Володимир Зеленський та олігархи, а відповідний законопроєкт Рада має розглянути у вівторок, 1 червня.

"Одночасно анонсовано атаку на іншу норму закону. З 1 січня 2022 року всеукраїнські газети й журнали повинні мати україномовну версію, що покладе нарешті край штучному засиллю російськомовної преси. "Слуги" хочуть скасувати і цю норму, бо, мовляв, "додаткова" україномовна версія спричинить збитки для видавців. Насправді україномовна версія має бути головною, а охочі економити можуть не випускати російськомовної версії", – зазначив В'ятрович.

Нардеп наголосив, що "кожен, хто голосуватиме за ці антиукраїнські закони, відверто працює на Кремль".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: